Rozvoj hudebních aktivit u dětí mladšího školního věku - Ptáčníková, Marie (Jihočeská univerzita, 2022)
Práce se zabývá rozvojem hudebních aktivity u dětí mladšího školního věku. Tato bakalářská práce obsahuje psychologický vývoj dítěte, sluchové vnímání, hlasové ústrojí, seznamuje nás se základními pojmy hudební nauky, definuje pojem hudebnost, osvětluje a jaký má hudební výchova vliv na zdraví. V neposlední řadě tato práce nabízí i příklady vhodných hudebních aktivit pro děti tohoto věku využitelných v hodinách hudební výchovy.
Development of musical activities in children of primary school
Keywords: mladší školní věk; hudební aktivity; hudebnost; hudební schopnosti; děti; primary school; musical activities; musicality; musical abilities