Kalibrace vertikálního délkoměru Mahr Precimar DGV 100 - Pekárek, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2020)
Cílem mé bakalářské práce je zprovoznění a revitalizace přístroje Mahr Precimar DGV 100. Je určený k přesnému měření délky ve vertikálním směru (rozsah: 0-101,6 mm, rozlišení: 10-4 mm) a používá se pro kalibraci číselníkových úchylkoměrů. Umožňuje i další druhy měření např. přítlačné síly. Přístroj nebyl mnoho let používán, v měřicí laboratoři s ním nikdo neumí měřit. Cílem mé práce je kompletní revitalizace tohoto dlouhodobě nepoužívaného přístroje, jeho kalibrace, provedení zkušebního měření a opětovné začlenění do měřících procedur.
Calibration of the vertical length gauge Mahr Precimar DGV 100
Keywords: Statistika; chyby měření; laserová interferometrie; kalibrace; pracovní návod.; Statistics; measurement error; laser interferometry; calibration; working recipe.