eGovernment ve veřejné správě - Voštová, Marie (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce se zabývá eGovernmentem jako nástrojem pro modernizaci veřejné správy. Práce je zaměřena na digitalizaci veřejné správy a s tím spojené změny, které souvisí s dynamickým rozvojem informačních a komunikačních technologií. Cílem této práce je analyzovat fungování základních registrů veřejné správy a jejich zhodnocení ve vztahu k občanům. Teoretická část je zaměřena na eGovernment a s tím související otázky elektronického podpisu, projektu CzechPOINT a eGon, datových schránek a samozřejmě základních registrů. Vlastní analytická část obsahuje charakteristiky správních úřadů, které využívají základní registry a popis jejich fungování. Následuje zhodnocení situace a závěr.
eGovernment in Public Administration
Keywords: eGovernment; veřejná správa; informační technologie; elektronický podpis; CzechPOINT; eGON; datová schránka; základní registr; registr obyvatel; registr osob; registr územní identifikace a nemovitostí; registr práv a povinností; eGovernment; public administration; information technologic; electronic signature; CzechPOINT; eGON; data box; basic register; register of inhabitants; register of person; register of territorial identification; addresses and real estates; register of rights and responsibilities of public authorities; administrative authority