Spotřebitelské smlouvy uzavřené prostřednictvím internetu - Donátová, Petra (Jihočeská univerzita, 2011)
Tato diplomová práce se zabývá porovnáním české a slovenské legislativy upravující problematiku internetových obchodů. Práce dále popisuje nejčastější problémy, které vznikají při této formě nákupu a prodeje se zaměřením na ochranu spotřebitele. Teoretickou část doplňuje část praktická v podobě výzkumu, který byl proveden jak na straně spotřebitelů, tak na straně internetových obchodů s cílem analyzovat již zmiňované problémy. Na základě výsledků výzkumu byly vyvozeny závěry a doporučení pro zlepšení současného stavu v oblasti internetových obchodů.
Consumer contracts concluded over the internet
Keywords: Internet; internetový obchod; legislativa; problémy; ochrana spotřebitele; Internet; e-shop; legislation; problems; customer protection