Hranice mezi klientem a pečovateli v pečovatelské službě - Vlnatá, Markéta (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce se zabývá hranicemi mezi klienty a pečovateli v pečovatelské službě. Je rozdělena na dvě části, teoretickou a praktickou. V první části se snaží zjistit, kde jsou hranice mezi klienty a pečovateli. Zkoumá, co k hledání hranic pomáhá a navádí. Dále řeší, jaká by měla být osobnost pečujícího, jakým přístupem by měl ke svým klientům přistupovat. V praktické části se za pomoci dotazníků vyplněných pečovatelkami snaží poukázat na to, kde mají tyto pečovatelky své hranice a jak si dokáží v dané situaci poradit.
Boundaries between client and social services workers
Keywords: pečovatel; klient; hranice; pečovatelská služba; standardy; caregiver; client; boundaries; day care; standards