Live distribuce Linuxu vhodná pro úvodní seznámení s Linuxem - Edelmann, Radek (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce se zabývá vytvořením live distribuce Linuxu. V teoretické části je popsáno, jak funguje live distribuce a čím se liší od jiných operačních systémů. Dále je v práci řešena tvorba vlastní live distribuce s aplikacemi k výuce a vytvoření tutoriálu a bublinové nápovědy a jejich umístění ve výsledné live distribuci.
Live Linux distribution suitable for an introduction to Linux
Keywords: operační systém; Linux; live distribuce; operating system; Linux; live distribution