Sociální prostředí jako faktor ovlivňujicí informovanost o těhotenství a porodu - Miková, Radka (Jihočeská univerzita, 2008)
Bakalářská práce se zabývá problematikou vlivu sociálního prostředí na informovanost o těhotenství a porodu. Primárním cílem práce je zmapovat poptávku po informacích, jejich dostupnost a nejvíce užívané zdroje. Dalším cílem je zjištěné údaje dále zanalyzovat z pohledu věku, vzdělání a rodinného stavu. Výsledky výzkumu ukázaly významný vliv sociálního prostředí na informovanost o těhotenství a porodu. Prokázala se závislost věku, vzdělání a rodinného stavu na úroveň informovanosti. Informace související s narozením dítěte jsou velmi dobře dostupné, na čemž mají velký podíl i média, která výrazně vyvažují omezenou poptávku po informacích u určitých věkových a vzdělanostních kategorií.
Social environement as a factor influencing availability of information about pregnancy and childbirth
Keywords: sociální prostředí; informace o těhotenství; informace o porodu; informace o sociálních dávkách; věk; vzdělání; rodinný stav; social environment; awareness of pregnancy; awareness of birth; awareness of social benefits; age; education; marital status