Problematika bezdomovectví - Nedbálková, Petra (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato bakalářská práce je zaměřena na problematiku lidí bez domova. V teoretické části se zabývám nejdůležitějšími poznatky týkajícími se charakteristiky bezdomovectví, základních problémů a sociálně patologických jevů. Neopomenula jsem ani organizace poskytující sociální služby osobám bez přístřeší. Hlavní podstatou praktické části je definovat životní události a situace, které zapříčinily vznik bezdomovectví a zároveň ukázat, jakými způsoby dovedou lidé v tak tíživé situaci obstát na ulici.Pro výzkum jsem zvolila kvalitativní metodu, metodu pomocí návodu. Výzkumu se zúčastnilo celkem 12 lidí v dospělém věku, kteří mají zkušenosti se životem na ulici.
The issues of homelessness
Keywords: bezdomovec; bezdomovectví; lidé bez domova; prevence; rodina; homeless; homelessness; homeless people; prevention; family