Analýza životního stylu příslušníků kriminální služby a vyšetřování Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje. - Vebr, Pavel (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce se zabývá kvalitou životního stylu kriminalistů sloužících na Krajském ředitelství policie Jihočeského kraje. Práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. V teoretické části se nejprve věnuji Policii České republiky, charakterizuji a popisuji činnost Služby kriminální policie a vyšetřování a Policii ČR jako sociální skupinu. Dále se zabývám životním stylem a faktory, ovlivňující životní styl policisty, jako jsou výživa, spánek, stres a další. V praktické části je prováděno dotazníkové šetření na vybraných útvarech Služby kriminální policie a vyšetřování Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje zaměřené na životní styl kriminalistů a následné vyhodnocení získaných údajů.
Analysis of the lifestyle of members of the Criminal Investigation Service and the Regional Police Directorate of the South Bohemian Region.
Keywords: životní styl; stres; nedostatek spánku; zdravá strava; Služba kriminální policie a vyšetřování.; Lifestyle; stress; sleep deficit; healthy food; The Criminal Police and Investigation Service