Projekt: průmyslové objekty Českých Budějovic a jejich uplatnění v technické výuce na 2. stupni - Řeháček, Matěj (Jihočeská univerzita, 2021)
Diplomová práce je zaměřena na průmyslové objekty v Českých Budějovicích a jejich možné uplatnění při technické výuce na 2. stupni základní školy. V teoretické části jsou interpretována východiska projektové a badatelské výuky, exkurze a vybraných výukových metod. Následná část se zabývá pojetím Technické výchovy v rámci oborové didaktiky a RVP ZV. Posledním bodem teoretické části jsou vybrané průmyslové objekty v Českých Budějovicích. Jejich uplatnění je dále rozvinuto v praktické části diplomové práce. Praktická část obsahuje celkem 5 příprav, které je možné realizovat s žáky 2. stupně základní školy. Součástí praktické části je i informační přehled pro učitele k jednotlivým přípravám a dále možnosti jejich rozšíření. V příloze práce jsou umístěny pracovní listy.
Project: Industrial Buildings of České Budějovice and their Application in Technical Education at the Second Level of Primary School
Keywords: technická výchova; projekt; exkurze; České Budějovice; průmyslový objekt; technical education; project; excursion; České Budějovice; industrial object