Vliv alkoholu na dopravní nehodovost v Jihočeském kraji v komparaci let 2008 až 2012 - Šupler, Josef (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem diplomové práce Vliv alkoholu na dopravní nehodovost v Jihočeském kraji v komparaci let 2008 až 2012 bylo na základě analýzy policejních statistik dopravní nehodovosti Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje, vliv alkoholu na dopravní nehodovost v jednotlivých okresech Jihočeského kraje za období 2008 2012 a zmapovat následky dopravních nehod pod vlivem alkoholu s ohledem na dílčí okolnosti nehodového děje (dle typu nehod, následků nehod, věku pachatelů nehod) za období 2008 2012. Diplomová práce se snaží nastínit problematiku dopravních nehod způsobených pod vlivem alkoholu. Teoretická část se zabývá dvěma oblastmi, které se týkají alkoholu a dopravních nehod. Praktická část se pak zabývá výsledky dopravních nehod způsobených v Jihočeském kraji za období 2008 2012 a výsledky dopravních nehod způsobených pod vlivem alkoholu v Jihočeském kraji za období 2008 2012.
Influence of alcohol on road traffic accident rate in the South Bohemian Region by comparison of the years 2008 - 2012
Keywords: alkohol; závislost na alkoholu; dopravní nehoda; Policie České republiky; vyšetřování dopravních nehod; statistika dopravních nehod; alcohol; alcohol dependence; traffic accident; Police of the Czech Republic; investigation of accidents caused; statistics of accidents caused