Sémiotická analýza reklamních sdělení zaměřených na děti a mládež - Pěšková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce na téma "Sémiotická analýza reklamních sdělení zaměřených na děti a mládež" je rozborem vybraného vzorku reklamních sdělení z časopisu Bravo Girl! zacíleného na mladé dívky. Metodou využitou v této práci je sémiotická analýza vycházející především z textů Rolanda Barthese. Práce je pomyslně rozdělena do dvou částí, v teoretické části vysvětluji základní pojmy, se kterými sémiotika pracuje. V části praktické zprvu představuji samotný časopis, posléze již prezentuji rozbor šesti vybraných reklam.
The semiotic analysis of advertisement aimed at children and youth
Keywords: analýza reklamy; Bravo Girl!; mládež a reklama; reklama; Roland Barthes; sémiotika; the analysis of advertising; Bravo Girl!; youth and advertising; advertisement; Roland Barthes; semiotics