Podzemní voda v krajině Jihočeského regionu - Štádlíková, Adéla (Jihočeská univerzita, 2018)
Diplomová práce se zabývá problematikou podzemních vod. Pro zpracování práce byla zvolena vesnice Jenín. Práce obsahuje teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou pojmy spojené s podzemní vodou a jejími zdroji. V praktické části je charakterizováno zájmové území a jsou zde uvedeny zdroje podzemní vody, které byly nalezeny při průzkumu území. V rámci průzkumu území byl také proveden krácený rozbor vody u čtyř zdrojů podzemní vody. Závěrem je zhodnocen současný stav zdrojů podzemní vody a navržena opatření. Součástí práce je seznam zdrojů, které byly použity, fotodokumentace zájmového území a krácené rozbory vody.
Groundwater in the landscape of the South Bohemian region
Keywords: podzemní voda; jakost vody; vodní zdroje; underground water; water quality; water resources