The Borders of Fantastic Spaces in Children's Literature - Vrtalová, Blanka (Jihočeská univerzita, 2021)
Práce se bude zabývat koncepcemi fantastických prostorů v současné britské dětské literatuře, z nich některé jsou založeny na konceptu klasické pohádky (Neil Gaiman, Hansel and Gretel) a jiné svou hranicí přesahují do žánru gotických příběhů a hororové fantastické tvorby, přestože se jedná o literaturu určenou dětskému čtenáři. Práce se pokusí srovnat literární adaptace pohádek a původní tvorbu současného autora dětské a fantastické literatury Neila Gaimana s cílem soustředit se na hranice uvedených prostor a přesahu jednotlivých žánrů.
The Borders of Fantastic Spaces in Children's Literature
Keywords: literatura; neil gaiman; dětská literatura; literární analýza; fantasy; fantastické prostory; anglická literatura; literature; neil gaiman; children's literature; literary analysis; fantasy; fantastic spaces; english literature