Audit zabezpečení bezdrátových sítí - Vrátný, Jan (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou zabezpečení bezdrátových sítí známých také pod názvem Wi-Fi. Úkolem bakalářské práce bude vysvětlit pojem Wi-Fi síť, z jakých komponent je složena, seznámit s použitými bezpečnostními prvky u bezdrátových sítí, provedení průzkumu ve vybraném městě v lokalitách s největší koncentrací lidí zda jsou bezdrátové sítě zabezpečeny a pokud ano, tak jaký typ zabezpečení je použitý. V domácích podmínkách bude proveden názorný útok na Wi-Fi síť zabezpečenou 128 bitovým WEP klíčem. Také názorně popíši novou bezpečnostní chybu, která byla objevena u funkce WPS. Dále se bakalářská práce podrobněji zaměří na jednu místní firmu, která ve větší míře kromě klasické LAN používá právě Wi-Fi síť. Bude provedena analýza zabezpečení této Wi-Fi sítě a z výsledků se vyhodnotí ekonomické dopady pro tuto firmu pokud by se stala terčem útoku a došlo by k úniku citlivých dat.
Wireless Security Audit
Keywords: Bezdrátová síť; Wi-Fi; zabezpečení bezdrátových sítí; Wi-Fi protokoly; IEEE 802.11; BackTrack 5 R1; Gerix wifi cracker; Reaver; Wireless Network; Wi-Fi; wireless network security; Wi-Fi protocols; IEEE 802.11; BackTrack 5 R1 Gerix wifi cracker; Reaver