Aktuální situace v dopravě z pohledu dopravních firem - Paur, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem práce je analýza vlivů zavádění poplatků na dopravce. Práce se zaměřuje na zavedení výkonového zpoplatnění v České republice a v některých zemích Evropy. Práce identifikuje oblasti dopravy, které byly zasaženy zavedením výkonového zpoplatnění. Dopady zpoplatnění jsou analyzovány na základě získaných údajů a statistik. Závěrem je zhodnocení dopadů na dopravní firmy.
Current situation in transportation from hauler´s point of view
Keywords: Doprava; Silniční doprava; Dopravci; Výkonové zpoplatnění; Mýtný systém; Dopady mýtného systému; Transportation; Freight; Hauler; Toll system; Impacts of toll system