Efektivnost výrobních faktorů v podniku - Hauzerová, Jana (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem bakalářské práce bylo zjistit, jak vybraný zemědělský podnik využíval své výrobní faktory v letech 2007 až 2011, analyzovat vliv dotací na výsledek rentability podniku a naznačit jejich vliv na využívání výrobních faktorů ve vybraném zemědělském podniku. V teoretické části byly charakterizovány obecně výrobní faktory a následně rozděleny podle podnikohospodářského a národohospodářského hlediska, byly znázorněny vazby mezi výrobními faktory s výpočtem jejich efektivnosti. V další části jsou teoreticky naznačeny poměrové ukazatele finanční analýzy, které hodnotí finanční stránku podniku. Posledním bodem teoretické části byla charakteristika dotační politiky České republiky
Efficiency of production factors in the company
Keywords: Efektivnost; výrobní faktor; přidaná hodnota; dotace; práce; kapitál; Efficiency; factor of production; value addend; grant; labor; capital