Zhodnocení procesu řízení lidských zdrojů ve Fakultní nemocnici Plzeň - Vanišová, Ivana (Jihočeská univerzita, 2009)
Schopnost zformovat lidské zdroje a využívat je tak, aby bylo dosaženo plnění cílů organizace, je jedním ze základních faktorů úspěšnosti firem. Řízení lidských zdrojů je nejnovější koncepcí personální práce a stává se nejdůležitější složkou řízení organizace. Zdravotnická zařízení představují specifické subjekty. V souvislosti s reformou zdravotnictví, privatizací nemocnic a dalšími událostmi se v poslední době objevuje trend, aby se zdravotnická zařízení stala tržními subjekty, fungovala na tržním principu. V mé diplomové práci jsem se snažila zmapovat a zhodnotit proces řízení lidských zdrojů ve Fakultní nemocnici Plzeň, jakožto v největším zdravotnickém zařízení Plzeňského kraje. Cíl práce byl splněn. Diplomová práce může sloužit nemocnici, resp. těm zaměstnancům, kteří se zabývají řízením lidských zdrojů, ke zlepšení tohoto procesu. Dále může sloužit široké odborné i laické veřejnosti ke zvýšení její informovanosti a k utvoření představy o stavu řízení lidských zdrojů ve velkém zdravotnickém zařízení.
Evaluation of the process of human resource management in University Hospital in Pilsen
Keywords: lidské zdroje; řízení lidských zdrojů; personální činnosti; řízení pracovního výkonu; zdravotnická zařízení; Fakultní nemocnice Plzeň; human resources; human resources managament; personal activities; job performance management; healtcare facilities; University Hospital in Pilsen