Efektní chemické pokusy pro ZŠ - Šindelářová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2007)
''Efektní pokusy II'' jsou třetí částí internetové video-databáze chemických pokusů. Tento oddíl navazuje na ''Efektní pokusy I'' a je především určen pro základní školy. Celkem je prezentováno sedmnáct pokusů (na internetu od prosince 2006). Součástí didaktického zpracování jsou video-záznamy, návody a principy úloh. Možnosti využítí ve výuce naznačují otázky a úkoly. http://home.zf.jcu.cz/public/departments/kch/didaktika/didaktika.htm
Illuminating chemical experiment for primary schools
Keywords: studijní motivace; výuka; e-learning; chemické pokusy; motivation to study; education; e-learning; chemical experiments