Návrh managementu mokřadní louky s výskytem chráněných druhů rostlin - Poulová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato bakalářská práce se zabývá vyhodnocením rostlinných společenstev v rámci částečně podmáčené louky s výskytem vzácných s ohrožených druhů rostlin. Hlavním cílem bylo vyhodnocení rostlinných společenstev na základě vyhotovení fytocenologických snímků a provedení botanického průzkumu. Na lokalitě se vyskytují chráněné druhy rostlin vyžadující určitá ochranářská opatření, proto je součástí předkládané práce také shrnutí dosavadního hospodaření v dané lokalitě a navržení určitého managementu. Navrhnutá opatření by měla zajistit zachování, případně umožnit dalším významným rostlinám jejich spontánní rozšíření na tuto lokalitu.
The suggestion of the management of wet meadow with occurence of protected species
Keywords: vlhká louka; rostlinné asociace; chráněné druhy; management; wet meadow; plant associations; protected species; farm management