Analýza potenciálu cestovního ruchu na Jindřichohradecku - Chlaň, Martin (Jihočeská univerzita, 2020)
Hlavním cílem této diplomové práce je zhodnocení potenciálu modelového území Jindřichohradecka z hlediska venkovského turismu na základě historické, sociodemografické a geografické deskripce a analýzy využití jeho potenciálu pro cestovní ruch včetně analýzy názorů vybraných subjektů na turismus a jeho rozvoj. V teoretické části jsou charakterizovány pomocí odborné literatury základní pojmy z cestovního ruchu, respektive venkovského cestovního ruchu. V další části práce je celé území ORP Jindřichův Hradec charakterizováno v rámci jednotlivých faktorů cestovního ruchu, tj. lokalizačních, selektivních a realizačních faktorů. Zhodnocení potenciálu cestovního ruchu v ORP Jindřichův Hradec je založeno na vyhodnocení faktorů a na dotazníkovém šetření, které se zaměřilo na pracovníky turistických informačních center a jejich názor na cestovní ruch a všechny složky infrastruktury cestovního ruchu. Nezbytnou součástí předkládané práce jsou také tabulkové, obrázkové a mapové výstupy.
Analysis of tourism potential in the Jindřichohradecko region
Keywords: cestovní ruch; potenciál cestovního ruchu; ORP Jindřichův Hradec; Jihočeský kraj; analýza; Jindřichohradecko; venkovský cestovní ruch; regionální rozvoj; tourism; tourism potential; Jindřichův Hradec Region; South Bohemia; analysis; Jindřichohradecko Region; rural tourism; regional development