Výskyt syndromu vyhoření u vybrané skupiny úředníků na Českobudějovicku. - Šimoníková, Jana (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato práce je věnována syndromu vyhoření a jeho výskytu u úředníků na Českobudějovicku. Teoretická část se věnuje příčinám a projevům syndromu vyhoření a popisuje možnosti prevence a léčby. V praktické části jsou prezentovány výsledky dotazníkového šetření. Pro výzkum byly použity dva dotazníky, Burnout Measure (BM) a dotazník Beverly Potter´s Questionnaire (BPQ). Dotazník vyplnilo 50 respondentů.
The incidence of burnout syndrome among a selected group of officials in České Budějovice.
Keywords: syndrom vyhoření; Burnout Measure; Beverly Potter´s Questionnaire; úředník; stres; burnout syndrome; Burnout Measure; Beverly Potter´s Questionnaire; officials; stress