Reprezentace feminismu v časopise Ženská rada - Ruttenbacherová, Dita (Jihočeská univerzita, 2019)
Bakalářská práce se zabývá postavením ženy v české společnosti v období první poloviny dvacátého století. Pojednává o Františce Plamínkové, jakožto o hlavní iniciátorce emancipace žen a ženských organizací - Ženský klub český, Ženská národní rada. Hlavním cílem je seznámení s měsíčníkem Ženská rada a jeho postoj k nejzávažnějším tématům ženské nerovnoprávnosti - manželství, rodina, potratová situace a vzdělání.
Representation of feminist movement in the magazine "Ženská rada"
Keywords: feminismus; žena; Ženská rada; emancipace; práva žen; manželství; vzdělání