Analýza současných životních pojištění v ČR - Pavlas, Pavel (Jihočeská univerzita, 2017)
Diplomová práce má dvě zaměření, které se vzájemně doplňují. Jednak je zde náhodně vybráno a hodnoceno pět pojistných produktů z oblasti životního pojištění, která se nabízejí v současnosti v České republice. K hodnocení je využita pojistná matematika. Dále je opět náhodně určeno pět potenciálních klientů s různou typologií osob a za pomoci ekonomicko-matematických metod je jim vybrán ze souboru vybraných životních pojištění to nejužitečnější pro každého z nich.
Analysis of contemporary life Insurances in Czech Republic
Keywords: Životní pojištění; pojišťovna; pojistná matematika; nettopojistné; ekonomicko-matematické metody; Life insurance; insurance company; actuarial; net premium; economic-math methods