Lokomotorická aktivita savců a její stanovení v laboratorních podmínkách - Matějovská, Miroslava (Jihočeská univerzita, 2009)
Testovala jsem lokomotorickou aktivitu hrabošů polních pomocí testů Open-field a Wheel running a vyhodnotila jejich vztah pomocí lineární regrese. Mezi oběma testy je korelace velmi slabá. Z toho vyplývá, že běhavost hrabošů neovlivňuje výsledky testů Open-field a nepromítá se do lokomoční stránky jejich exploračního chování.
Locomotory activity of mammals and its determination in laboratory conditions
Keywords: lokomotorická aktivita; kruhová aréna; běhací kolečko; hraboš polní; locomotor activity; open-field; wheel-running; vole