Faktory ovlivňující spokojenost návštěvníků Jihočeského kraje (Českobudějovicko) - Koubová, Andrea (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce je zaměřena na identifikaci faktorů, které ovlivňují spokojenost návštěvníků Českobudějovicka. Jedná se o porovnání představ samotných návštěvníků s reálným stavem služeb cestovního ruchu. Konkrétně jak návštěvníci vnímají kvantitu a kvalitu primární a sekundární nabídky cestovního ruchu ve zvoleném regionu z hlediska poptávky. Na základě toho je možné sestavit návrh opatření vedoucích ke zvýšení spokojenosti účastníků cestovního ruchu v jižních Čechách. Případová studie je uskutečněna formou dotazování návštěvníků ve vybraných obcích Českobudějovicka. Toto dotazníkové šetření je poté zpracováno a vyhodnoceno. Následně je také porovnáno s hloubkovými rozhovory s odborníky v oboru cestovního ruchu. V další části jsou vyhodnoceny hypotézy. Na základě výsledků dotazníkového šetření je navržen koncept, který řeší dopravní infrastrukturu ve městě České Budějovice. Dále je navržena podpora podnikatelských subjektů působících v cestovním ruchu, vedoucí k prodloužení délky doby pobytu návštěvníka na Českobudějovicku. Díky tomu je možné podpořit cestovní ruch v destinaci a zvýšit celkovou spokojenost přijíždějících návštěvníků.
Factors affecting a visitors´ satisfaction in South Bohemia (The Region of České Budějovice)
Keywords: cestovní ruch; destinace cestovního ruchu; primární nabídka; sekundární nabídka; služby cestovního ruchu; spokojenost návštěvníků; Českobudějovicko; dotazníkové šetření; tourism; tourism destination; primary destination offer; secondary destination offer; services in tourism; Region of České Budějovice; research