Analýza didaktické vybavenosti učebnic přírodopisu pro 2. stupeň ZŠ - Bohdalová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2020)
Diplomová práce se zabývá analýzou didaktické vybavenosti učebnic přírodopisu pro 2. stupeň základních škol. Teoretická část je věnována především definici pojmu učebnice, struktuře učebnic, vymezení jejich funkcí a klasifikaci. Praktická část práce je pak vyčleněna pro výzkum, jehož hlavním cílem bylo zhodnotit didaktickou vybavenost aktuálně využívaných a dostupných učebnic přírodopisu pro 2. stupeň základních škol.
Analysis of educational facilities of biology textbooks for lower secondary school
Keywords: učebnice; přírodopis; didaktická vybavenost; 2. stupeň základních škol; textbook; biology; didactical proficiency; lower-secondary school