Nízkoprahové zařízení jako prevence sociálně patologických jevů - Svitičová, Elena (Jihočeská univerzita, 2021)
Předkládaná bakalářská práce se zabývá sociálně patologickými jevy a jejich možnou prevencí v nízkoprahových zařízeních. Konkrétně v nízkoprahovém zařízení Bongo v Týně nad Vltavou. Práce je rozdělena do tří kapitol. V první kapitole jsou objasněny základní pojmy jako sociální patologie a sociální deviace. Také jsou zde představeny vybrané sociálně patologické jevy a sociální faktory, které ovlivňují jejich vznik. Dále jsou zde představeny druhy prevence. Druhá kapitola je věnována charakteristice nízkoprahových zařízení a přiblížení jejich vzniku. Třetí kapitola se zaměřuje na nízkoprahové zařízení Bongo v Týně nad Vltavou.
Low-threshold facility as a prevention of socially pathological phenomena
Keywords: nízkoprahové zařízení; děti; mládež; sociálně patologické jevy; prevence; primární prevence; Bongo Týn nad Vltavou; low-threshold facility; children; youth; socially pathological phenomena; prevention; primary prevention; Bongo Týn nad Vltavou