Rozvoj zvolených služeb cestovního ruchu v Pardubickém kraji - Burketová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem diplomové práce "Rozvoj zvolených služeb cestovního ruchu v Pardubickém kraji" bylo provedení analýzy aktuální nabídky služeb cestovního ruchu s důrazem na hotelnictví a gastronomii v Pardubickém kraji. Nezbytnou součástí práce je literární přehled, který čtenářům systematicky přibližuje řešenou problematiku a primární pojmy z oblasti cestovního ruchu, služeb a služeb cestovního ruchu. K vytvoření literární rešerše byla nastudována odborná literatura a publikovaná data z internetových zdrojů. V práci byla následně zpracována i statistická data týkající se základních informací o Pardubickém kraji a jeho cestovním ruchu. Analýza nabídky ubytovacích a stravovacích služeb v Pardubickém kraji byla provedena prostřednictvím dotazníkového šetření s manažery a zákazníky ubytovacích zařízení a pomocí mystery shoppingu uskutečněného v restauračních zařízeních. Vyplývající závěry analýzy služeb sloužily jako podklad pro nalezení vhodných doporučení vedoucích ke zkvalitnění nabízených služeb a k budoucímu rozvoji turistického regionu.
Development of selected tourism services in Pardubice Region
Keywords: cestovní ruch; služby; služby cestovního ruchu; tourism; services; tourism services