Sportovní kynologie jako volnočasová aktivita - Točíková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2022)
Předkládaná bakalářská práce se orientuje na sportovní kynologii. První část bakalářské práce se zabývá teoretickým vymezením pojmu sportovní kynologie a volný čas. Dále se práce zaměřuje na etologii psa a organizaci sportovní kynologie na území České republiky. První kapitola je dále věnována disciplínám sportovní kynologie, zkušebním řádům a táboru talentované mládeže. Druhá část práce je věnována kvalitativnímu výzkumu, pří němž byly získány informace pomocí rozhovorů se psovody. Rozhovory byly vedeny tak, aby vyplynuly cenné údaje o tom, proč si lidé volí tento sport jako volnočasovou aktivitu, jak vnímají svůj vztah se psem, co je pro ně motivací v tomto sportu a jak vnímají sportovní kynologii v kontextu volného času.
Sport Cynology as Leisure Activity
Keywords: sportovní kynologie; pes; volný čas; kynologie; sport; dog; cynology; sport; sport cynology; leisure