Vliv environmentálních faktorů na přežívání smrku ztepilého v oblastech rozpadu horských smrčin v důsledku lýkožrouta smrkového - Ondřichová, Nikola (Jihočeská univerzita, 2017)
V první části této práci jsem se snažila klasifikovat a popsat faktory, které mohou zvyšovat odolnost smrku ztepilého vůči lýkožroutu smrkovému (Ips typographus). V druhé části práce jsem testovala vliv vybraných faktorů na přežívání smrku ztepilého v rozpadlém lese a v kontrolním živém porostu.
Impact of environmental factors on the survival of Norway spruce in areas of mountain spruce forest decay due to the bark beetle attack
Keywords: lýkožrout smrkový; smrk ztepilý; přežití; Norway spruce; bark beetle; forest decay; survive