Zhodnocení a porovnání plnění úkolů obcemi s rozšířenou působností na úseku požární ochrany a ochrany obyvatelstva na území České Republiky. - Milfortová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2011)
Ve své diplomové práci jsem se zaměřila na problematiku týkající se připravenosti na úseku PO a OOB v ORP. V rámci výzkumu jsem rozeslala 205 dotazníků do ORP v celé ČR. Při korespondenci s představiteli ORP jsem si povšimla v jejich odpovědích více než patrných rozdílů z hlediska terminologie, zejména pak u otevřených otázek.
Evaluation and confrontation performance of the tasks of municipal corporation on the section fire protection and protection population in the Czech Republic.
Keywords: požární ochrana; ochrana obyvatelstva; civilní ochrana; mimořádná událost; krizová situace; jednotka požární ochrany; integrovaný záchranný systém; krizová připravenost; obec s rozšířenou působností; fire protection; protection of the population; civilian protection; extraordinary event; crisis situation; unit of fire protection; integrated rescue system; crisis preparedness; public authorities