Knižní ilustrace pro děti a mládež a jejich využití v literární výchově ve volném čase - Boudová, Adéla (Jihočeská univerzita, 2021)
Práce se zabývá využitím knižních ilustrací děl pro děti a mládež v literární výchově ve volném čase. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou vymezeny základní pojmy, jako jsou ilustrace, ilustrátor a literatura pro děti a mládež. Je zde podán přehled o výběru vhodných ilustrací z knih pro děti a mládež s cílem rozvíjet volnočasovou kompetenci. Tato část dále obsahuje představení významných osobností české knižní ilustrace a využití ilustrací pro různé obory výchovy. Praktická část práce obsahuje vytvoření literárního projektu, který vychází z dané problematiky a je koncipován jako motivační prvek k rozvoji čtenářství ve volném čase.
Book illustrations for children and youth and their use in literary education in free time
Keywords: literární výchova ve volném čase; knižní ilustrace; práce s ilustracemi; děti a mládež; projekt; historie; ilustrátoři; čtenářství; literary education in free time; book illustrations; work with illustrations; children and youth; project; history; illustrators; reading