Návrh pracovních listů pro výuku finanční gramotnosti na ZŠ - peníze, hospodaření domácnosti. - Uchytilová, Eliška (Jihočeská univerzita, 2017)
Předkládaná práce se věnuje vzdělávací oblasti finanční gramotnosti. Tato oblast je pro žáky velkým problémem a většina z nich ve zmíněné oblasti nemá potřebné znalosti. Snahou v této práci je vytvořit pracovní listy, které pomohou při výuce finanční gramotnosti na základních školách. Práce je rozdělena do čtyř částí. První část je věnovaná tvorbě pracovních listů, které autorka sama vypracovala. Druhá až čtvrtá část se zabývá zrealizovaným výzkumem. Diplomová práce může sloužit učitelům matematiky či jiných předmětů, kde se finanční gramotnost vyučuje.
Worksheets for teaching financial literacy at basic school-money, farming households.