Spolupracující osoby z hlediska daní a pojistného - Stehlíková, Blanka (Jihočeská univerzita, 2011)
Diplomová práce se zabývá spolupracující osobou z hlediska daně z příjmů, sociálního a zdravotního pojištění. Teoretické poznatky jsou analyzovány na příkladech z praxe, na závěr jsou shrnuty výhody i nevýhody využití institutu spolupráce osob podle § 13 zákona o dani z příjmů. Příloha v MS Excel obsahuje interaktivní tabulky usnadňující výpočet podílu na příjmech a výdajích spolupracující osoby, výpočet daně z příjmů, sociálního a zdravotního pojištění. Algoritmy pro výpočty jsou stanoveny podle zákonů platných pro zdaňovací období 2010 a 2011.
Cooperative persons in terms of taxes and insurance
Keywords: spolupracující osoba; daň z příjmů; zdravotní a sociální pojištění; optimalizace daně; cooperative person; an income tax; health and social insurance; optimizing of tax duty