Vliv organizovaných pohybových aktivit na kouření a pití alkoholu u dětí ve věku 12 až 16 let - Šimotová, Jaroslava (Jihočeská univerzita, 2015)
Diplomová práce je zaměřena na vliv organizovaných pohybových aktivit na kouření a pití alkoholu u dětí ve věku 12 16 let. V teoretické části práce jsou popsány obecné charakteristiky pohybových aktivit, kouření a pití alkoholu, je kladen důraz zejména na děti a mládež. Mezi obecné charakteristiky je zařazen pohled sociologický, psychologický a biologický. V praktické části byl zrealizován průzkum pomocí dotazníkového šetření. Celkové množství probandů bylo 216. Po statistickém zpracování dat, byl zmapován objem pohybové aktivity, kouření i pití alkoholu u dětí ve věku 12 -16let v souvislosti se členstvím ve sportovním klubu. Z výzkumu je zřejmé, že děti, které jsou registrované ve sportovním klubu, méně kouří a konzumují alkohol.
The influence of organized physical activity on smoking and alcohol drinking among children aged 12 to 16 years
Keywords: Organizovaná pohybová aktivita; kouření; alkohol; děti a mládež; Organized physical aktivity; smoking; alcohol drinking; children