Analýza využitelnosti jednotlivých metod ocenění akcií na burze cenných papírů - Vacková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem této diplomové práce bylo analyzovat a zhodnotit vybraná odvětví americké burzy cenných papírů s využitím metod technické a fundamentální analýzy a na základě získaných výsledků formulovat nejvhodnější investiční strategii. Nejprve byla testována efektivita trhů pomocí rans testů a korelačních testů. Efektivita byla prokázána.Přesto byla počítána technická analýza, kde bylo využito klouzavých průměrů, oscilátorů, ROC, momentum, RSI. Na konci diplomové práce byla provedena fundamentální analýza, kde byla zjišťována závislost výnosů na koeficientu alfa. Po celkovém zkoumání byla navržena pasivní strategie.
Analysis of the applicability of each method valuation of shares on the stock exchange
Keywords: akcie; burza; klouzavé průměry; momentum; technická analýza; riziko; fundamentální analýza; Dow teorie; stocks; stock exchange; moving average; momentum; technical analysis; Dow Theory; risk; trend