Porovnání spotřeby energie u "klasické" a "bio" formy zemědělské produkce. - Dohnalová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce se zabývá spotřebou energie v konkrétních zemědělských podnicích a jejich porovnáním a následně vyhodnocením. Teoretická část obsahuje charakteristiku, vývoj a srovnání klasického a ekologického zemědělství. Praktická část obsahuje konkrétní zemědělskou výrobu v klasickém i v ekologickém zemědělství a jejich spotřebu energie. Dále pak porovnání obou subjektů navzájem a s normativy.
The Comparing of Energy Consumption of Classical and Bio Form of Agricultural Production.
Keywords: klasické zemědělství; ekologické zemědělství; spotřeba; energie; porovnání; výměra; Bio potraviny; rostlinná výroba; živočišná výroba; Classical agriculture; ecological agriculture; Energy Consumption; The Comparing; acreage; Bio foodstuffs; crop production; animal production.