Die deutschsprachige Bevölkerung in der Tschechoslowakischen Republik 1918-1939. Die Entscheidungsjahre 1918, 1938/1939 - Vitík, Jan (Jihočeská univerzita, 2009)
V práci bude věnován prostor problemtaice německy mluvícího obyvatelstva na území Československa v letech 1918 - 1939. Práce bude rozdělena do šesti kapitol, přičemž v prvních třech kapitolách budou vybrány a popsány nejdůležitější historické události v oblasti česko - německých vztahů od roku 1848 až do roku 1939. V následujících třech kapitolách budou analyzovány články z německy psaných novin, zachycují tří významné události, které nejvýrazněji ovlivnily česko - německé vztahy.
The German Speaking Inhabitants in the Czechoslovak Republic 1918-1939. The Critical Years 1918, 1938/1939
Keywords: Vznik Československé republiky; Mnichovská dohoda; Protektorát Čechy a Morava.; Creation of Czechoslovakia; Munich agreement; Protectorate of Bohemia and Moravia.