Historie TJ Sokol Zdíkov - Pešek, Jiří (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce ve svém úvodu přibližuje historii obce Zdíkov od prvních písemných pramenů do současnosti. Navazuje stručný popis historie pohybové kultury a sportu, popis dobové společensko-politické situace v českých zemích a s tím související vznik spolku Sokola. Dále je zpracována historie Sokola od jeho vzniku do současnosti. Poslední kapitola pojednává o vzniku tělocvičné jednoty Sokol Zdíkov a jejího vývoje až do současnosti. Vzhledem k faktu, že stěžejní část práce vznikala v době "koronavirových" omezení, neopírá se její základ o archivní materiály, ale o rozhovory se starostkou České obce sokolské, předními českými historiky, zdíkovskými pamětníky i současnými sportovními činovníky a literární zdroje.
History of TJ Sokol Zdíkov
Keywords: Zdíkov; Sokol; historie Sokola; rozvoj pohybové všestrannosti u dětí; Zdíkov; Sokol; history of Sokol; all-round physical education of children