Dějiny techniky ve výuce technických předmětů v základním školství - technické památky Jindřichova Hradce a jeho okolí - Klimentová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2009)
V teoretické části diplomové práce jsou popsány jednotlivé technické památky v Jindřichově Hradci a jeho okolí. Dále práce stručně popisuje Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělá- vání, jeho cíle, klíčové kompetence a průřezová témata. V praktické části jsou uvedeny dva projekty, které byly vyzkoušeny na základní škole. Je zde také uveden návrh řešení problémů, které se při práci vyskytly.
History of technics in the elementary education - The technical sights the town of Jindřichův Hradec and its neighbourhood
Keywords: technické památky; technical sights