Společenská a sociální odpovědnost ve strategickém plánování - Pávková, Markéta (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce s názvem Společenská a sociální odpovědnost se zabývá analýzou společenské odpovědnosti ve vybrané firmě. Analyzovanou společností je koncern E. ON Czech holding AG. Koncern E. ON AG je jednou z předních energetických společností na světě. Předmětem její činnosti je prodej elektřiny, její výroba a distribuce a prodej zemního plynu. Cílem práce je analýza společenské a sociální odpovědnosti v aktivitách energetického koncernu E. ON Czech holding AG, včetně tvorby etických kodexů a návrhy na zlepšení řízení této oblasti. Současný stav byl hodnocen na základě rozhovorů s pracovníky, byl využit vzorový dotazník Evropské komise pro získání informací o společenské odpovědnosti v koncernu E. ON. Dále bylo využito analýzy interních dokumentů, výroční zprávy a zprávy o společenské odpovědnosti E. ON Sustainability Report. Pro získání informací o Etickém kodexu bylo využito dotazníkového šetření. V koncernu E. ON byly nalezeny určité nedostatky hlavně ve zpracování a poskytnutých informací ve výroční zprávě a zprávě E. ON Sustainability Report, dále v oblasti etického kodexu, který je interním dokumentem a zaměstnanci s ním v určitých oblastech nesouhlasí.
The Corporate social responsibility in strategic planning
Keywords: společenská odpovědnost; zisk a etika; etický kodex; Social responsibility; profit and ethics; code of ethics