Hyperbarická oxygenoterapie v intenzivní péči z pohledu sester - Krajícová, Dominika (Jihočeská univerzita, 2022)
Diplomová práce se zaměřuje na práci sester pečujících o pacienty v intenzivní péči během hyperbarické oxygenoterapie. Teoretická část práce shrnuje aktuální poznatky z oblasti hyperbarické medicíny. Praktická část práce se pak věnuje konkrétním zkušenostem sester, které pacienty během terapie doprovází, především zkoumá způsob, jakým jsou školeny, konkrétní faktory péče o pacienta a jakým způsobem sestry vnímají práci v hyperbarických podmínkách. Sestry pocházejí ze dvou různých pracovišť, která jsou v práci srovnána.
Hyperbaric Oxygen Therapy in Intensive Care from the Perspective of Nurses
Keywords: HBO; hyperbarická oxygenoterapie; intenzivní péče; ošetřovatelství; ošetřovatelská péče; hyperbarická komora; edukace; sestra; HBO; hyperbaric oxygen therapy; intensive care; nursing; nursery care; hyperbaric chamber; education; nurse