Využití služeb Národní Identitní Autority v rámci přijímacích řízení vysokých škol - Beran, Luboš (Jihočeská univerzita, 2021)
Diplomová práce se zabývá vypracováním systému, který umožní využívat služeb Národní identitní autority v rámci přijímacího řízení na vysokých školách. Využití by měl, ale najít i v jiných veřejných institucích. V teoretické části jsou vysvětleny pojmy související s Národní identitní autoritou a jejím fungováním v rámci EU. Práce řeší i to, zda jsou vysoké školy oprávněné využívat služeb Národní identitní autority. V návrhové části je prezentována plánovaná architektura a vybraný software včetně jeho popisu. Implementační část se věnuje instalaci a konfiguraci softwaru tak, aby práce působila jako návod pro sestavení funkčního celku pro využití služeb Národní identitní autority.
Use of services Narodni Identitni Autorita within the admission procedures of universities
Keywords: Národní identitní autorita; eIDAS; SAML; OpenID Connect; Keycloak; Apache Tomcat; Spring Boot; Narodni identitni autorita; eIDAS; SAML; OpenID Connect; Keycloak; Apache Tomcat; Spring Boot