Prostorová aktivita a biotopové preference tří kryptických druhů netopýrů (Myotis alcathoe, Myotis brandtii, Myotis mystacinus) v oblasti syntopického výskytu. - Bradáčová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2013)
Předložená práce se zabývá prostorovou aktivitou a biotopovou preferencí tří kryptických druhů netopýrů (Myotis alcathoe, Myotis brandtii a Myotis mystacinus) v oblasti jejich syntopického výskytu. Zkoumali jsme, zda se liší doba výletu z úkrytu u zkoumaných druhů a také zda se liší velikost domovských okrsků a lovišť. Pomocí kompoziční analýzy jsme zjišťovali, které habitaty preferují uvedené druhy ve svých domovských okrscích a lovištích.
Spatial activity and habitat preferences of three cryptic bat species (Myotis alcathoe, Myotis brandtii, Myotis mystacinus) in the area of their syntopic occurrence
Keywords: Myotis alcathoe; Myotis brandtii; Myotis mystacinus; habitatová preference; prostorová aktivita; kompoziční analýza; Myotis alcathoe; Myotis brandtii; Myotis mystacinus; spatial activity; habitat preferences; compositional analysis