Postoje mladých katolíků českobudějovické diecéze k učení a praxi církve - Rothschedl, Jan (Jihočeská univerzita, 2019)
Práce se zabývá postoji mladých katolíků českobudějovické diecéze k učení a praxi církve. Teoretická část obsahuje přehled proudů pastorální teologie, vymezení pojmu pastorální teologie, její kompetence, předmětu, cíle a metod. Dále definuje pojem mládež a reflektuje její pastoraci v historii i současnosti. Praktická část obsahuje výzkum týkající se postojů mladých katolíků k učení a praxi církve. Zde se nachází seznámení s výzkumnou metodou zvolenou pro tuto práci a s popisem výzkumu. Dále obsahuje případovou a srovnávací analýzu a základní charakteristiku jednotlivých respondentů. Poslední částí je pastorálně-teologické zhodnocení výzkumu.
The attitudes of young Catholics of the Diocese of Ceske Budejovice for learning and practice of the Church
Keywords: pastorální teologie; pastorace mládeže; katolická mládež; postoje k učení církve; postoje k praxi církve; pastoral theology; pastoration of young; young Catholics; attitudes for learning of the church; attitudes for practice of the church