Příjmení ve městě Pacově - Dušková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce se zabývá onomastickým rozborem ve městě Pacově, konkrét-něji oblastí antroponomastiky (tj. příjmeními, jmény po chalupě a přezdívkami). Materiál byl získán soupisem příjmení, exploračními metodami za pomoci dotaz-níku a rozhovoru byly zjištěny jména po chalupě a přezdívky. S ohledem na pro-studovanou literaturu byl proveden rozbor a klasifikace sebraného materiálu. Cílem práce je podat analýzu nejčastějších příjmení ve městě, zmapovat místní jména po chalupě a přezdívky.
Surnames in the town of Pacov
Keywords: onomastický rozbor; Pacov; příjmení; onomastic analysis; Pacov; surname