Stav komerčních akvaponických farem v České republice - Vondruška, Vojtěch (Jihočeská univerzita, 2022)
Cílem této práce bylo vypracování literární rešerše zaměřené na problematiku komerčních akvaponických systému a na analýzu komerčních akvaponických systémů na území České republiky. V druhé části práce byly vytipovány a detailně popsány nedostatky komerčního akvaponického systému v Řisutech. Ve spolupráci s firmou Aerolux s.r.o. byl jeden z těchto systému přestavěn, optimalizován a experimentálně porovnán s jedním z původních systémů.
The state of commercial aquaponic farms in the Czech Republic
Keywords: Konstrukce akvaponických systému; optimalizace; produkční vlastnosti; pstruh duhový; vícesmyčkové systémy; Aquaponic system construction; decoupled systems; optimalization; production characteristics; rainbow trout