Filtrační aktivita a potravní selektivita bdelloidních vířníků (Rotifera) - Hlávková, Daniela (Jihočeská univerzita, 2014)
V této práci jsme zjišťovali rozdíly mezi filtrační aktivitou a potravní selektivitou tří druhů bdelloidních vířníků - Habrotrocha thienemanni, Macrotrachela insolita a Philodina roseola - populacemi stejného druhu a klonů.
Clearance rate and food selectivity of bdelloid rotifers (Rotifera)
Keywords: vířník; dbelloidní vířník; filtrační aktivita; selektivita; rotifer; bdelloids; clearance rate; selectivity