Krádeže motorových vozidel - Trhlík, Roman (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem práce je poskytnout zájemcům o koupi motorového vozidla srozumitelnou formou základní informace potřebné pro koupi motorového vozidla a osobám, kterým bylo vozidlo odcizeno nebo zajištěno policejním orgánem, poradit, jak v dané situaci postupovat. Práce je také určena jako přehledná teoretická pomůcka obohacená o kazuistiky a měla by pomoci i policistům zabývajícím se problematikou krádeží motorových vozidel.
Motor vehicle thefts